Chipsy serowe produkowane są z dwóch gatunków twardego sera dojrzewającego minimum przez pół roku. Bardzo chrupkie, w kształcie księżyca, powodują eksplozję smaku przy każdym kęsie. Nazwa "chipsy" budzi negatywne skojarzenia z przekąskami dostępnymi w sklepach, ale nic bardziej mylnego. Ten produkt przenosi nas w zupełnie inną rzeczywistość, przede wszystkim zdrową, niezawierającą niepotrzebne składniki chemiczne. Świetnie pasują do wina lub piwa kraftowego.
Z uwagi na brak chemicznych i szkodliwych składników te chipsy są dla każdego. Bez znaczenia czy dziecka, czy dorosłego. Dostarczają pokaźną porcję wapnia i aż 50g białka. Dlatego są jak najbardziej wskazane nawet dla osób na diecie ketogenicznej.
Cechy produktu:
Wartość odżywcza | w porcji 50g |
Wartość energetyczna | 1058 kJ/ 254 kcal |
Tłuszcz | 17 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 25 g |
Sól | 1,55 g |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.