Suszona wołowina Wild Willy Biltong Classic 70g
Wyprodukowane przez wiodącego polskiego producenta suszonej wołowiny Willy Beef Jerky, porcja suszonej wołowiny o smaku Biltong Classic w 70 g opakowaniu.
Do produkcji Beef Jerky od Wild Willy nie jest używane mięso separacyjne ani mięso mielone, a tylko i wyłącznie najwyższej jakości suszone, niemodyfikowane mięso wołowe klasy premium pochodzące od zaufanych, polskich dostawców.
Czym tak naprawdę jest Bilitong?
Bilitong to połączenie dwóch wyrazów BIL, czyli mięso oraz TONG, czyli język, pasek. Jest to mięso pochodzące z Republiki Południowej Afryki, gdzie z uwagi na gorący klimat ludzie opracowali wiele metod konserwacji i zabezpieczania jedzenia przed zepsuciem. Suszenie jest jedną z nich. Wild Willy opanowało sztukę suszenia do perfekcji, stąd w ich ofercie pojawił się nowy produkt.
Jak powstaje?
Pocięte kawałki mięsa, języki, są suszone przez około 7 dni w specjalnie przygotowanych warunkach. Niska temperatura z odpowiednią wilgocią, w pomieszczeniu z cyrkulacją powietrza. Jako efekt końcowy otrzymujemy mięso o bardzo ciekawym smaku i delikatnej konsystencji. Smak można określić jako coś pomiędzy dojrzewającą szynką, sezonowaną wołowiną, a beef jerky. Struktura jest zdecydowanie bardziej miękka i subtelna niż w przypadku suszonej wołowiny. W wersji Classic szynka wołowa marynowana jest w autorskiej kompozycji przypraw, na której czele stoją kolendra, pieprz, czosnek.
Dlaczego Wild Willy?
Filozofią firmy Wild Willy jest dbałość o naturalny smak, zarówno mięso jak i przyprawy użyte w produkcji mięsa suszonego są wolne od wzmacniaczy smaków i konserwantów. Dzięki temu możemy mieć 100% pewność naturalnego smaku i aromatu mięsa premium.
Dla kogo?
Pod względem składników odżywczych jest pełnowartościowym produktem, który doskonale sprawdzi się jako odżywcza przekąska o korzystnym aminogramie. Oprócz wysokich wartości odżywczych. suszona wołowina od Wild Willy słynie z wybornego, dojrzałego smaku. Produkt dla osób dbających o dietę jak i wszystkich ludzi nastawionych na zdrową alternatywę przekąski, dającą dużą ilość energii i białka.
Dodatkową jego zaletą jest długi termin przydatności do spożycia, zapakowana w hermetyczne opakowanie ze struną chroni mięso przed wilgocią i wysoką temperaturą.
Do stworzenia 100 gramów biltonga potrzeba minimum 240 gramów ligawy od zaufanych, polskich dostawców.
Cechy produktu:
- Brak węglowodanów w 100 gramach produktu
- Unikatowy, wyrazisty mięsny smak
- Ciekawa konsystencja i struktura inna w przypadku naszego beef jerky
- Produkt polski
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza |
w porcji 70g |
Wartość energetyczna |
277 kJ / 66 kcal |
Tłuszcz |
1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,5 g |
Węglowodany |
0 g |
w tym cukry |
0 g |
Białko |
13,5 g |
Sól |
1,5 g |
Składniki:
Mięso wołowe z szynki, ocet jabłkowy, sól himalajska, kolendra, pieprz, przyprawy.